De Koffieochtend van 24 april 2019 - TERUGBLIK

Terugblik op de koffieochtend van 24 april 2019 in de Zandse Kerk

Zodra de laatste woensdag van de maand met rasse schreden nadert, begint het bij de gastvrouwen weer te kriebelen .....

Er wordt met elkaar afgesproken om op dinsdag 22 april rond 13.00 uur de kerk weer gezellig in te richten.

De tafels en stoelen worden op de plaats geschoven. De kopjes en schotels beginnen weer te rammelen. Zij worden uit de kast gehaald. De mooie zelfgemaakte decoraties worden tevoorschijn getoverd. Dit geeft een extra gezellige sfeer. Kortom de voorbereiding op de koffie-ochtend is in volle gang.

Nog even de laatste boodschappen, want een heerlijke koek bij de koffie hoort erbij!!

Het is al weer de VIERDE koffieochtend van dit jaar!

Het zangkoor “Zang en Vreugde” uit Angeren heeft aangeboden een keer te willen zingen tijdens onze koffieochtenden. We hebben dit voorstel omarmd en afgesproken dat ze 24 april 2019 hun zangtalenten zullen laten horen. Om 10.00 uur klinken al de eerste geluiden van “Zang en Vreugde” en komen ook de eerste gasten binnendruppelen.

We zien vele maandelijkse trouwe gasten, maar dit keer ook weer een twintigtal nieuwe gezichten die we graag verwelkomen! Middels een gastenboek gaan we de nieuwe mensen langs, maken een praatje en vragen hun gegevens te willen noteren, zodat we deze nieuwe gasten ook via de mail, per telefoon of post kunnen benaderen. Ook vragen wij een reactie op de koffieochtend. DEZE ZIJN LOVEND!!!

Om 10.30 uur neemt het koor een pauze en wordt er koffie geschonken voor de gasten door de vrijwilligers van Stichting de Zandse Kerk. Sommige mensen praten volop en wisselen hun laatste nieuwtjes uit. Anderen genieten van de gezelligheid met elkaar en nemen de omgeving rustig in zich op. Er heerst een gemoedelijke en ontspannen sfeer! De mensen voelen zich thuis.

En dan………………….is het ineens 12.00 uur. De tijd is omgevlogen. 'Wat was het weer gezellig' hoor je veel mensen zeggen. 'Dank je wel voor de goede zorgen. We komen graag weer eens terug. Tot een volgende keer!!'

En wij, de gastvrouwen, zien heel tevreden gezichten. Ook wij zijn blij en enthousiast! Deze koffieochtenden geven ons een kick. Dames…..op naar de volgende koffieochtend!!

Carool Willemsen-Mom, vrijwilliger & gastvrouw

02-05-2019 - SWL - Wandelhalfuurtje