Opening Zandse Kerk - TERUGBLIK

Terugblik op het feestelijke openingsweekend van de Zandse Kerk (9-11 november 2018)

Op vrijdag 9 november werd de opening van de verbouwde Zandse Kerk op feestelijk wijze vorm gegeven.

In de namiddag is de aftrap gedaan in aanwezigheid van vele prominenten. Gemeente, Provincie, samenwerkingspartners, etc. waren aanwezig om samen met alle vrijwilligers het aangepaste kerkgebouw voor haar nieuwe activiteiten ‘in te wijden’.
Na warme toespraken van o.a. wethouder Theo Janssen van Gemeente Lingewaard en Bea Schouten van de Provincie Gelderland is de officiële (her)opening op passende wijze ‘ingeluid’.

In de avond is dit op feestelijk wijze gevierd met inwoners en vrijwilligers, onder begeleiding van 60-jaren muziek van FLASH BACK.

Op zaterdag, rond 13.00 uur, is de prachtig vergulde Haan door Leo Scholten, met grote belangstelling van omwonenden en ondersteuning van Rotary Arnhem-Huissen, op de toren teruggeplaatst.

Zaterdag namiddag hebben veel kinderen kunnen genieten van de diverse spelvarianten, met als hoogtepunt ROMAN DE GOOCHELAAR.
Bij het druk bezochte muziekprogramma  ‘de Zandse kerk live’ op zaterdagavond, onder leiding van TLH Presents, met optredens van MOOD, ROSCO P. en NEW SENSATION, spatten de vonken ervan af.

Tot slot werd op zondagochtend  het openingsweekend afgesloten met: een bijzonder gezellige koffieochtend in een bomvolle kerk. Dit onder muzikale begeleiding van TORKEST, onder het genot van een kop koffie met gebak; geheel verzorgd door onze enthousiaste gastvrouwen.

Wij willen alle betrokkenen van harte bedanken voor ieders bijdrage aan dit prachtige openingsweekend.

Al met al een geslaagde opening  van  de Zandse Kerk: DE ONTMOETINGSPLAATS voor iedereen.

Bestuur Stichting de Zandse Kerk

02-05-2019 - SWL - Wandelhalfuurtje